Persberichten

Vanderlande winnaar HR Proffie 2020, dé prijs voor het beste HR-beleidVanderlande winnaar HR Proffie 2020, dé prijs voor het beste HR-beleid

AMSTERDAM – De vakjury van de HR Proffie heeft woensdag 4 november Vanderlande uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze HR-prijs. Dit jaar stond de prijs in het teken van Leading Edge, Employee Experience: met HR-strategie en HR-activiteiten goed inspelen op snel veranderende omstandigheden. De jury toonde zich onder de indruk van de visie, implementatie en bewijskracht binnen Vanderlande. ‘Het concept is voelbaar door de hele organisatie’ aldus de jury. 

 

Vanderlande is wereldwijd marktleider voor logistieke procesautomatisering op luchthavens en in de pakketmarkt. Het HR-beleid van Vanderlande is indrukwekkend en wordt consistent doorgevoerd binnen de gehele internationale organisatie. Het HR beleid speelt goed in op de interne en externe ontwikkelingen waar Vanderlande voor staat. Zo wordt elke uitdaging omgezet in een opportunity om het bedrijf verder te ontwikkelen. 

 

People Strategie

De medewerkers maken het verschil voor de business. Daarom is het zo belangrijk om vanuit een visie te werken. Dat heet bij Vanderlande people strategie in plaats van HR-strategie. Om aan te geven dat de mensen in de organisatie centraal staan en daar gedragen ze zich ook naar bij Vanderlande. De verantwoordelijkheid voor HR-vraagstukken ligt bij de business en niet alleen bij de HR afdeling. De people strategie van de organisatie gaat iedereen aan. HR is er omdat de business dat wil! Niet, omdat het nu eenmaal moet. 

 

Medewerkerssensitiviteit

Vanderlande heeft de ambitie een marktleider te zijn en de business te verdubbelen in 2025. Naast extreme klantensensitiviteit, kent Vanderlande ook een extreme medewerkerssensitiviteit. Dit houdt in dat medewerkers maximaal worden ondersteund in projecten voor klanten. Dit is tevens een fundament voor de groeistrategie. 

 

De andere drie genomineerden waren ABN AMRO, Achmea en Spaarne Gasthuis. 


Eerdere winnaars

De HR Proffie wordt sinds 2004 uitgereikt door een vakjury die bestaat uit vooraanstaande Nederlandse HR-professionals. Eerder al werden o.a. GVB, Booking.com, Young Capital onderscheiden met deze prijs voor het beste HR-beleid. Meer informatie over de HR Proffie is te vinden op www.hrproffie.nl

 

Partners

De HR Proffie is een initiatief van NVP Netwerk voor HR-Professionals. Berenschot, SkillsTown en SAP SuccessFactors zijn partners van de HR Proffie 2020. 

 

NVP neemt de HR Proffie over van Berenschot

Als trouwste partner van de HR Proffie neemt de NVP met trots en ambitie de organisatie van de HR Proffie over van Berenschot die als actief partner graag betrokken blijft.

 

Sinds de eerste Proffie-uitreiking, in 2004, is de NVP betrokken bij de vakprijs. Berenschot heeft zich al die jaren vol ingezet op het verbreden van de kring van organisaties die bij het event betrokken zijn. Dé HR-vakprijs verdient een HR-breed podium. In de praktijk werd de Proffie door velen echter als een Beren-schot-prijs gezien. Op zichzelf logisch, maar om groei en ontwikkeling van de prijs te verzekeren neemt de NVP nu het stokje over.  NVP-bestuurslid Graciela van der Stroom, vanuit haar bestuursrol en persoonlijke interesse betrokken bij de HR Proffie, is enthousiast over de overdracht. “Als NVP geloven we in de professionele ontwikkeling van onze leden en van ons vak. En we geloven ook dat dit door ons geïnitieerd moet worden: kennis is niets zonder actuele inzichten, expertise moet worden gedeeld, opinies stimuleren vooruitgang. De HR Proffie sluit daar perfect bij aan, omdat dit platform HR-professionals een fantastische kans biedt om via een breed podium te laten zien wat er binnen organisaties wordt gerealiseerd in het kader van ‘werk’ dat bijdraagt aan organisatie-succes. Reden waarom de NVP al jaren als partner verbonden is aan deze HR-vakprijs.” 

 

Over de HR Proffie

De HR Proffie wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich onderscheidt met ‘het beste HR-beleid’. De prijs toont innovatieve en inspirerende ontwikkelingen op HR-gebied in Nederland. Na een nominatieronde, presentaties, jurybezoeken en juryrapport wordt de HR Proffie toegekend aan die organisatie die in de praktijk heeft laten zien hoe HR-strategie en HR-activiteiten goed kunnen inspelen op snel veranderende omstandigheden.

 

De volgende uitreiking staat gepland voor 2020

Heb je interesse om je als ambassadeur of partner te verbinden aan de HR Proffie? Neem contact met ons op via info@nvp-hrnetwerk.nl en we informeren je graag over de mogelijkheden.

 


PARTNERS VAN DE HR PROFFIE