Persberichten

De nominaties voor de HR Proffie 2018 zijn bekend

 

De jury van de HR Proffie heeft de vier organisaties bekendgemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs voor het meest innoverende en inspirerende HR-beleid van Nederland. Het betreft a.s.r., Royal Schiphol Group, Randstad Groep Nederland en YoungCapital. Dit jaar staat de HR Proffie in het teken van het thema Workforce of the Future.

 

HR speelt een sleutelrol bij het realiseren van de Workforce of the Future. Om die belangrijke rol van HR te herkennen én te erkennen, wordt de HR Proffie 2018 toegekend aan de organisatie die door middel van HR-strategie en HR-activiteiten goed inspeelt op snel veranderende omstandigheden. Bijvoorbeeld door middel van een doordachte organisatieaanpassing, nieuwe slimme wervingstechnieken, een succesvol opleidings- of cultuurveranderingsprogramma.

 

Best practices

Uit alle inzendingen kreeg de deskundige vakjury negen kandidaten voorgelegd. Naast de vier nu genomineerde organisaties betrof dit Lidl Nederland, Brandweer Amsterdam Amstelland, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Sweco Nederland BV en T-Mobile. “Als vakjury zijn we niet zo zeer op zoek naar volledige perfectie, maar naar best practices, concrete voorbeelden die het HR-vakgebied verder brengen”, aldus voorzitter van de jury Bert Ferwerda (KPMG). De vakjury bestaat verder uit Kasper Boon (SkillsTown), Peter Buisman (GVB, vorige winnaar HR Proffie), Ber Damen (Avans+), Hans van der Molen (Berenschot), Hetty Moll (Compagnon), Jaap Paauwe (UvT), Graciela van der Stroom (NVP) en Véronique Timmerhuis (SER).

 

Jurybezoeken

De komende maanden worden de genomineerde organisaties door juryleden bezocht. De winnaar van de HR Proffie 2018 wordt donderdag 13 december bekendgemaakt tijdens de feestelijke ‘Night of the Proffie’. De HR Proffie, die sinds 2004 jaarlijks wordt uitgereikt, is een initiatief van Berenschot in samenwerking met NVP, Compagnon en SkillsTown. Doel van de prijs is het etaleren van innovatieve en inspirerende ontwikkelingen op het gebied van HR in Nederland.

 


AANVULLENDE INFORMATIE
Berenschot is de founder van de HR Proffie. Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd. Al bijna 80 jaar verrast Berenschot opdrachtgevers in de publieke en private sector met slimme en nieuwe inzichten. Dit door innovatie te koppelen aan ondernemerschap. Sinds 1962 heeft Berenschot een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel en inmiddels ook vestigingen in het Caribisch gebied en in Afrika. Tevens is Berenschot partner in de E-I Consulting Group, een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende adviesbureaus. Berenschot is één van de oprichters van Universiteit Twente. Berenschot wordt consequent gezien als onderdeel van de top 3 van beste consultancybureaus in Nederland (bron: MT-100, Incompany).