Persbericht

YoungCapital wint de HR Proffie 2018 – dé HR prijs voor het beste beleid van 2018

NIJKERK – De vakjury van de HR Proffie heeft donderdag 13 december YoungCapital uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze HR-prijs. Dit jaar stond de prijs in het teken van Workforce of the Future: met HR-strategie en HR-activiteiten goed inspelen op snel veranderende omstandigheden. De jury toonde zich onder de indruk van de visie, implementatie en bewijskracht binnen YoungCapital. ‘Het concept is voelbaar door de hele organisatie.’

Die holistische benadering van HR bij YoungCapital resulteert in een cultuur waar de happy, healthy & connected crew centraal staat. Hiermee speelt het uitzendbureau in op de behoefte van haar doelgroep, met de nadruk op jong, durf en ondernemerschap. De sterk doorgevoerde visie stelt YoungCapital in staat uitdagingen als krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. De andere drie genomineerden waren a.s.r., Royal Schiphol Group en Randstad Groep Nederland.


Gedrag centraal

In het concept van YoungCapital staat gedrag centraal: het vinden van de juiste persoon met de juiste eigenschappen, ambitie én match met de cultuur. Dit is ook terug te zien in de arbeidsmarktcommunicatie. Eenmaal werkzaam bij YoungCapital kunnen medewerkers wekelijks deelnemen aan sportlessen, vindt er jaarlijks een YoungCapital festival plaats en is er veel aandacht voor groei- en ontwikkelmogelijkheden. 

 

Continu leren

De jury stelt dat YoungCapital vooroploopt in de omgang met de Workforce of the Future. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de HR-instrumenten on demand en online beschikbaar zijn, en continu leren ondersteunen. Zo wordt de app FeedMe gebruikt voor het geven van directe feedback aan een collega. De input van FeedMe wordt meegenomen in de coachingsgesprekken, onderdeel van de performance-managementcyclus. Het succes van het beleid blijkt uit de explosieve groei van de organisatie in de afgelopen jaren. ‘Al met al een sterk voorbeeld van practice what you preach.’

 

Eerdere winnaars

De HR Proffie wordt sinds 2004 uitgereikt door een vakjury die bestaat uit vooraanstaande Nederlandse HR-professionals. Eerder al werden AS Watson, Scania, HERO, PON, FrieslandCampina, KPN en GVB onderscheiden met deze prijs voor het beste HR-beleid. Meer informatie over de HR Proffie is te vinden op www.proffie.nl

 

Partners en ambassadeurs

De HR Proffie is een gezamenlijk initiatief van NVP Netwerk voor HR-Professionals, Compagnon, Berenschot en SkillsTown. HR2day, Robidus en Noloc zijn ambassadeurs van de HR Proffie 2018. 
 

AANVULLENDE INFORMATIE


Berenschot
Berenschot, founder van de HR Proffie, is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd en werkt al 80 jaar voor opdrachtgevers in de publieke sector en het bedrijfsleven. Berenschot is een Nederlands bureau met een internationale oriëntatie. Met een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel sinds 1962 en met diverse (maatschappelijke) projecten wereldwijd.


Meer informatie: www.berenschot.nl 

NVP – Netwerk voor HR-Professionals
NVP wil als onafhankelijke HR-autoriteit het vakinhoudelijke debat voeden en voeren met nieuwe inzichten en haar leden verrassen met kennis en inspiratie. Dat doen we door de spil van het netwerk voor HR-professionals te zijn. Een netwerk dat staat voor hoge kwaliteit, voor innovatie en uitdaging.

We zijn er voor:

• (aankomende) HR-professionals en vakontwikkelaars die vooruit willen, de beste in hun vak willen zijn

• partners die toegang willen hebben tot het beste uit het HR-vak, qua kennis en mensen

• (aankomende) HR-professionals die bewust en zonder vrijblijvendheid voor een lidmaatschap kiezen: bij NVP kom je iets halen én iets brengen


Vertrouwd, verbindend en verrassend

 

SkillsTown 

SkillsTown laat medewerkers het beste uit zichzelf halen. Als online opleider bieden we een leeromgeving aan waar meer dan 1000 online cursussen te vinden zijn. Hier kunnen medewerkers op hun eigen manier leren. Denk aan cursussen op het gebied van taal, communicatie, samenwerken, presenteren, time management en vakspecifieke kennis per branche. Dankzij de gepersonaliseerde look & feel, kan jouw organisatie een professionele eigen academie neerzetten.
 
Naast het faciliteren van deze omgeving, vinden we het belangrijk om aandacht te geven aan de implementatie daarvan. Samen met onze implementatie consultant bereikt jouw organisatie de beste resultaten. We helpen je om de leeractiviteit binnen de organisatie te verhogen tot wel 84% en denken mee over het onder de aandacht brengen en houden van de academie.
 
Compagnon
Compagnon is HR-specialist en biedt complete oplossingen voor recruitment-, career- en HRmanagement. Wij helpen mensen en organisaties succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. We willen een echte compagnon zijn door zowel op relatie als op resultaat hoog te scoren. Daar mag je ons op aanspreken. Zo werken we aan onderling vertrouwen als basis voor een optimale samenwerking en gezamenlijke groei.