WINNAARS

Alle winnaars op een rijtje

Hieronder vindt u een overzicht van alle winnaars van de HR Proffie sinds de eerste uitreiking in 2004.

Winnaar 2022

De vakjury van de HR Proffie heeft donderdag 1 december a.s.r. verzekeringen uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze HR-prijs. De HR Proffie, dé vakprijs voor de organisatie met onderscheidend HR beleid in Nederland, wordt toegekend aan de organisatie die met innovatief HR beleid heeft bewezen succesvol te zijn. De jury was onder de indruk van het HR beleid van a.s.r..
“Het is indrukwekkend en wordt consistent doorgevoerd binnen de gehele organisatie. a.s.r. is een inspirerend voorbeeld van het blijvend faciliteren, monitoren van welzijn en het contact houden met medewerkers, want die zijn immers het echte kapitaal van de organisatie.”

 

Winnaar 2020

De vakjury van de HR Proffie heeft woensdag 4 november Vanderlande uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze HR-prijs. Dit jaar stond de prijs in het teken van Leading Edge, Employee Experience: met HR-strategie en HR-activiteiten goed inspelen op snel veranderende omstandigheden. De jury toonde zich onder de indruk van de visie,
implementatie en bewijskracht binnen Vanderlande.‘Het concept is voelbaar door de hele organisatie’ aldus de jury.

Winnaar 2018

De jury toonde zich onder de indruk van de visie, implementatie en bewijskracht binnen YoungCapital. 'Het concept is voelbaar door de hele organisatie.' Die holistische benadering van HR bij YoungCapital resulteert in een cultuur waar happy, healthy & connected crew centraal staat. Hiermee speelt het uitzendbureau in op de behoefte  van haar doelgroep, met de nadruk op jong, durf en ondernemerschap.


Winnaar 2016

De jury was positief verrast over GVB. Men vond de organisatie prettig, open en modern. Het HR beleid van GVB is indrukwekkend en wordt consistent doorgevoerd binnen de gehele organisatie. Het HR beleid is goed ingespeeld op de interne en externe ontwikkelingen waar GVB voor staat. Zo wordt elke challenge omgezet in een opportunity om het bedrijf verder te laten ontwikkelen.

Winnaar 2015

Booking.com is de winnaar geworden van de HR Proffie beleidsprijs 2015. De boekingssite heeft aangetoond een inspirerend en doeltreffend HR-beleid te voeren dat bijdraagt aan het succes van de organisatie. En heeft dit gedaan door als groot bedrijf ‘klein’ te blijven.

Winnaar 2014

A.S. Watson is de winnaar geworden van de HR Proffie 2014, de prijs voor het beste personeelsbeleid van Nederland. De HR Proffie Veerkrachtprijs ging naar St Jansdal. Beide winnaars zijn op 20 november bekend gemaakt door de vakjury onder leiding van Lia Belilos.


Winnaar 2013

Scania is de winnaar geworden van de HR Proffie 2013, de prijs voor het beste personeelsbeleid van Nederland. De HR Proffie Veerkrachtprijs ging naar GE Odink & Koenderink. Beide winnaars zijn op 12 november bekend gemaakt door de vakjury onder leiding van Lia Belilos. “We zijn in Nederland al heel wat productiebedrijven kwijtgeraakt en dat maakt het succes van Scania extra knap,” aldus Belilos.

Winnaar 2012

HERO Benelux wint de prijs voor het beste HR beleid in 2012: Juryvoorzitter Belilos: “Indrukwekkend is de afname van het personeelsverloop van 18 naar 2 procent in 3 jaar tijd. Dit heeft alles te maken met de omslag die de organisatie heeft gemaakt in cultuur in leiderschap”.  

Winnaar 2011

"Pon is een aansprekend voorbeeld van integraal strategisch HR-management," aldus juryvoorzitter Lia Belilos. "Het bedrijf beschouwt de werknemers als het belangrijkste kapitaal en handelt daar ook naar met de Pon Academy, waar 250 dagen per jaar training wordt gegeven aan iedereen die in dienst is. Een ander opvallend onderdeel van de HR-strategie is Pon Fit, een gezondheidsprogramma met als doel om met 97,5 procent fitte werknemers het gezondste bedrijf van Europa te zijn."


Winnaar 2010

FrieslandCampina heeft de P&O Proffie 2010 gewonnen, de vakprijs voor excellent HR-beleid in Nederland. Na diverse selectierondes behoorde het zuivelbedrijf samen met de Nederlandse Spoorwegen, Heinz Nederland, Imtech Infra en de KLM tot de overgebleven vijf genomineerden. Na een laatste presentatie van de vijf kandidaten in Kasteel Amerongen riep de jury FrieslandCampina tot winnaar uit.

Winnaar 2009

Onder aanvoering van juryvoorzitter Herna Verhagen werd KPN uitgeroepen tot de winnaar van de P&O Proffie. KPN kwam als nummer één uit de bus door de manier waarop er wordt ingespeeld op de veranderende arbeidsverhoudingen. ‘Dat doet KPN onder meer door haar eigen Marketing-, IT-, Finance en HR Academy. Persoonlijke vrijheid en zelfstandigheid staan voorop. Zo krijgt elke medewerker duizend euro vrij besteedbaar opleidingsbudget'.  

Winnaar 2008

De vakjury onder leiding van prof. dr. Jaap Paauwe verkoos UWV tot winnaar van de P&O Proffie 2008. De HR afdeling van UWV heeft in een zeer complexe en turbulente context een professioneel HR beleid neergezet. Zo stond UWV voor de opdracht om het personeelsbestand met een derde te laten krimpen en heeft het een omslag gemaakt van een wetgeoriënteerde naar een procesgeoriënteerde organisatie. Bovendien fuseert UWV met het CWI. Onder het motto ‘werk boven inkomen' is UWV erin geslaagd om in 2 jaar tijd 7000 medewerkers naar een nieuwe baan te brengen. De vakjury was vooral onder de indruk van de positieve wijze waarop UWV deze operatie heeft geleid.


Winnaar 2007

De Noord-Nederlandse organisatie UMCG Ambulancezorg was de winnaar van de P&O Proffie 2007. Daarnaast kreeg de organisatie van alle bij de finale aanwezige HRM-professionals de publieksprijs voor de beste en meest enthousiaste presentatie. UMCG Ambulancezorg nam het in de finale tijdens op tegen Rabobank Rotterdam en Siemens Nederland. UMCG Ambulancezorg liet behalve de twee andere finalisten, in de voorrondes al tal van andere bedrijven en organisaties achter zich als NS, Ordina, de Belastingdienst, TomTom, Ernst &Young, Stork Foodsystems, Fortis verzekeringen, XS4All.

Winnaar 2006

Tempo-Team won de P&O Proffie 2006. De jury was onder de indruk van de ambitieuze HR-plannen die met succes in de praktijk zijn uitgevoerd. Zij roemde Tempo-Team vooral vanwege het ‘indrukwekkende' HR-plan voor 2006: de sterke relatie tussen HRM en de lijn en de resultaten van het leiderschapsontwikkelingsprogramma SOUL. 

Winnaar 2005

In 2005 heeft het Arnhemse verpleeghuis Regina Pacis de HRProffie gewonnen. Grote namen als Coca-Cola, Tempo-Team en Sogeti legden het af tegen het Arnhemse verpleeghuis. Juryvoorzitter Hein Knaapen, directeur HR bij Unilever Nederland, overhandigde de prijs op 7 april in het KNVB-Sportcentrum in Zeist aan Scholten. Volgens de jury is Regina Pacis erin geslaagd om met beperkte middelen in een turbulente branche duidelijke prestaties te realiseren, aldus de jury. P&O van Regina Pacis is daarbij, zeker in vergelijking met haar branchegenoten, strategisch, ondernemend, klantgericht en gericht op samenwerken. Een van de overwegingen van de jury om Regina Pacis de P&O Proffie 2005 toe te kennen, is ‘de integratie van P&O met het strategisch beleid'.


Winnaar 2004

In 2004 heeft Hema de P&O Proffie gewonnen. Hema presteerde in vergelijking met haar concurrenten bijzonder goed. P&O levet hieraan een duidelijke bijdrage. Zij zijn erin geslaagd om met relatief weinig mensen en beperkt budget een verrassend eenvoudig, maar effectief en integraal beleid neer te zetten en uit te voeren. In een moeilijke markt heeft P&O duidelijke prestaties weten te realiseren die echt hebben bijgedragen aan het succes van Hema. P&O is daarbij, zeker in vergelijking met haar branchegenoten, strategisch, innovatief, integraal, ondernemend, klantgericht en gericht op teamwork.PARTNERS VAN DE HR PROFFIE